Back

Primrose Hill

RPR_Before

A family home near Regent’s Park has been reimagined as a sequence of interlinked, thematically defined rooms. There was an ambition from the outset to curate the sequence of spaces to reflect the individuality of each room, whilst playing with the idea of affiliate motifs and colours. The project can be discussed using a Purist vocabulary, both formally and chromatically. Paintings from the movement provided an intellectual basis for the design of the house, representing elements as robust simplified forms with minimal detail.

Dedicated to sustainable construction Primrose Hill intervenes within its exterior shell, reimagining its spatial organisation and interior material palette and provides a naturally ventilated home that retained and recaptured the delightfulness of the original grand timber staircase and cornice detailing throughout the house. The beautifully aged original floor boards were largely kept and treated, and new interventions were expressed in hard wearing and sustainable layered hardwood boards.

Functionally, the need to address the relationships and hierarchies between areas was a key feature of the brief. The need to liberate the walls and floors of the house was to provide space and provide focus for the owners’ collection of art and sculpture. This was partly achieved through various space saving solutions, adding storage to every redundant volume.

 

Jonathan Tuckey Design

Our website has been designed to
work best in a landscape orientation.

Please rotate your tablet.